Využití květáku jako základu pro pizza placku je skvělé. Placku tak můžete udělat bez mouky a s přehledem tak zpracujete celý květák. Tato varianta se hodí na lehkou večeři nebo i svačinu, protože pizza placku můžete jíst jak teplou, tak i studenou a pokud jde o její finální podobu a chuť, tak je to zcela na vaší fantazii.
Počet porcí: Pizza o průměru 30 cm Ingredience: Postup: Nejprve si uvaříme květák do měkka. Tedy dáme růžičky květáku do osolené, vroucí vody a vaříme do změknutí cca 10-15 minut. Necháme vychladnout a potom květák na hrubém struhadle nastrouháme (pár růžiček květáku si dáme stranou, protože jej budeme dávat na květákový základ). Přidáme nastrouhanou mozzarelu, bylinky (bazalku, oregáno), česnek, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Promícháme a směs pomocí lžíce rozprostřeme na pizza plech, který jsem si předtím vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 230 stupňů. Na květákový základ pak dáme nadrobený balkánský sýr a zbylé růžičky květáku. Můžeme ještě posypat sušenými nebo čerstvými bylinkami. Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut, až začnou okraje mírně hnědnout. Květákový základ je možné obložit tím, co nám chutná např. Rajčaty, kvalitní šunkou, různými druhy sýrů apod. Podáváme např. se salátem rukola. Inspirace: http://fresh.iprima.cz/pizza-placka-z-kvetaku |