Toto jídlo je možné brát jako velmi vydatnou polévku nebo i jako omáčku. Výsledná konzistence bude tedy na vašem rozhodnutí. Jedná se o další v řadě hustých polévek, které jsou u nás tak oblíbené. Přiznám se, že tuto podobu mám moc ráda a spadá do kategorie rychlého a efektivního vaření. Tato zeleninová polévka bude zcela variabilní podle zeleniny, kterou doma zrovna budete mít, ale rajčata a baby špenát jsou její podmínkou. Zeleninová polévka s rajčaty, špenátem a jasmínovou rýží Počet porcí:4 Ingredience: Postup: Nejprve si očistíme zeleninu a nakrájíme (cibuli najemno, mrkev na kolečka a řapíkatý celer na menší kousky). V hrnci si rozpálíme olej, na kterém si zesklovatíme cibulku, pak přidáme česnek (celý stroužek) a mrkev s řapíkatým celerem přidáme koření (Itálie, tymián) a zeleninu opečeme. Přidáme drcená rajčata a vše promícháme. Pokud jsou rajčata kyselá (záleží na značce, kterou použijete) tak přidáme 1-2 lžičky cukru, pokud není třeba, tak nepřidáváme. |