Když máte doma hodně švestek a koláčů už jste upekli hodně, nezbývá nic jiného než je zužitkovat jinak. Pro mě skvělý způsob zužitkování švestek, je do povidel. Ráda je pak využívám jako náplň do koláčů a buchet. Výhodou těchto povidel je, že je pečete v troubě a máte je jedna dvě hotové. Švestková povidla pečená v troubě Počet porcí: 3 skleničky Ingredience: Postup: Vypeckované švestky si dáme na plechu s vyšším okrajem pokapeme octem a dáme do trouby vyhřáté na cca 230 stupňů. Cca po 25 minutách posypeme 125 g cukru. Po dalších 15 minutách přidáme zbytek cukru (125 g). Cukru může být méně, záleží na sladkosti/kyselosti švestek a jak máme rádi sladké. Směs nemícháme. Po dalších 15 minutách vyndáme směs z trouby. Přidáme hřebíček, skořici a rum a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud jsme použili hodně šťavnaté švestky a povidla jsou tekutá, můžeme dát ještě péct. Pak ještě horké nalijeme do skleniček, obrátíme dnem vzhůru. Inspirace: https://www.tradicnirecepty.cz/svestkova-povidla-z-trouby/ |