Poctivě a chutně

Hummus z červené řepy a cizrny

Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: pokud máme uvařenou řepu a cizrnu 15 minut (jinak připočítat čas na jejich vaření)

Ingredience:
250 g červené řepy (vařené)
200 g cizrny (vařené)
Šťáva z ¼ citrónu
½ lžičky mletého kmínu
pepř
Hrubozrnná sůl
1/2 lžička celého kmínu
Petrželka na ozdobení
Jogurt k podávání

Postup: Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou, uvařenou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte citrónovou šťávu. Servírujte s jogurtem, nasekanou petrželkou, skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným). Podávat můžete namazané na pečivu nebo třeba můžete hummus nabírat pomocí nachosek.