Hummus z červené řepy a cizrny Počet porcí: 3-4 Doba přípravy: pokud máme uvařenou řepu a cizrnu 15 minut (jinak připočítat čas na jejich vaření) Ingredience: 250 g červené řepy (vařené) 200 g cizrny (vařené) Šťáva z ¼ citrónu ½ lžičky mletého kmínu pepř Hrubozrnná sůl 1/2 lžička celého kmínu Petrželka na ozdobení Jogurt k podávání Postup: Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou, uvařenou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte citrónovou šťávu. Servírujte s jogurtem, nasekanou petrželkou, skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným). Podávat můžete namazané na pečivu nebo třeba můžete hummus nabírat pomocí nachosek. |