Poctivě a chutně
Pakliže se u nás jakákoliv zelenina tak říkajíc zamaskuje do krémové polévky, tak ji děti ochotně přijmou. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet tuto fintu i u paprik, které jsou oblíbené jen u jednoho dítka. Díky této právě tak vznikl další možný způsob zpracování paprik v podobě lahodné polévky.

Krémová polévka z paprik

Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: 40 minut 


Ingredience:
4-5 paprik (lze použít bílé, zelené, žluté, červené, barva polévky je pak dána barvou paprik, já použila bílé a zelené)
2 střední brambory
1 cibule
cca 750 ml zeleninového vývaru
2 lžíce sušené petrželky
hrubozrnná sůl 
vícebarevný pepř 
olej 
k podávání např. pár lístků rukoly a semínka černého sezamu

Postup: Nejprve si očistíme papriky a nakrájíme je na středně velké kostičky (pár si jich dáme stranou na dozdobení při podávání). Dále si oloupeme brambory a také nakrájíme na kostičky. V hrnci na na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a pak přidáme papriky a brambory. Zeleninu lehce zarestujeme, tak ji podlijeme vývarem, osolíme a opepříme a přidáme sušenou petrželku (pokud bychom měli čerstvou, tak dáme až na konci vaření). Zeleninu necháme vařit na mírném plameni do jejího změknutí, cca 20 – 30 minut. Jakmile je zelenina uvařená, tak vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku podáváme dozdobenou malými kostičkami papriky, pár lístky rukoly a posypanou semínky černého sezamu.