Kuře barbecue je klasika a když se mi do ruky dostalo koření téhož názvu, rozhodla jsem se, že jej vyzkouším. Vybrala jsem kuřecí křídla, která jsem naložila do lahodné marinády, stejně tak dobré budou např. i kuřecí paličky. Jako přílohu si můžete dát bramborový salát s červenou řepou, jablkem a hořčičnou zálivkou. Zatím co se nám křídla marinují tak připravíme hořčičnou zálivku na salát. V misce si smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet, osolíme a opepříme. Prošleháme a dáme stranou. Brambory si omyjeme a slupku očistíme (neloupeme je, vaříme je i se slupkou) a dáme vařit. Červenou řepu je třeba také uvařit, to doporučuji udělat jako první, pokud ji již nemáme nachystanou uvařenou. Pro urychlení doporučuji tlakový hrnec. Jakmile máme křídla namarinovaná, tak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut a pak přepneme na gril ještě na dalších 15-20 minut. Tak aby se křídla krásně opekla a získala barvu. Salát si připravíme tak, že uvařené brambory a červenou řepu nakrájíme na stejně velké díly. Dáme je do větší mísy, poté k nim přidáme nasekanou jarní cibulku a nakrájené jablko. Vše pak přelijeme dresinkem a promícháme. Upečená křídla pak podáváme společně se salátem. |