Poctivě a chutně

Trocha exotiky ve vaření není na škodu. Toto jídlo si s manželem děláme moc rádi. Není to o velkém množství surovin, ale výsledná chuť je skvělá. Díky koření je toto jídlo plné chutí a vůní. Velkou výhodu má v tom, že domácí kari pastu můžete použít i na přípravu jiných jídel, ale kombinace právě domácí kari pasty, krevet a kokosového mléka je pro mě dokonalá.

Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem

Počet porcí:2
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:
Kari pasta:
2 šalotky
2-3 stroužky česneku
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička kurkumy
½-1 chilli paprička (záleží, jak moc máte rádi pálivé)
½ lžičky drceného římského kmínu
¼ lžičky skořice
špetka muškátového květu
2 lžíce kari pasty
cca 16 kusů mražených krevet
1 plechovka kokosového mléka (450 ml)
2 kusy citrónové trávy
hrst koriandru
2 kusy jarní cibulky
hrubozrnná sůl
olej
popř. ústřičná nebo rybí omáčka (pokud budete dávat tak už nesolíme, nebo jen minimálně)

Postup: Nejprve si připravíme domácí kari pastu. Já ji připravuji pomocí mixéru, kdy do nádobky nasekáme nahrubo šalotky, přidáme česnek, chilli papričku, olej a koření (kurkumu, kmín, skořici, muškátový květ) a vše umixujeme dohladka. Vznikne Vám konzistence pasty (pokud by byla moc tuhá, tak přidejte ještě trochu oleje). Na oleji si nejprve osmahneme z obou stran krevety (pomalu rozmražené), zprudka opečeme a dáme stranou. Poté si na stejné pánvi zarestujeme kari pastu, jakmile se nám rozvoní a prohřeje, tak ji zalijeme promíchaným kokosovým mlékem, přidáme ¼ množství koriandru, celou citrónovou trávu (doporučuji ji před přidáním do pánve jakoby naklepat ostrou stranou nože) a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme a necháme prohřát. Nakonec přidáme krevety a zbytek množství čerstvého koriandru, tak aby se krevety prohřály.
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.