Kořenová zelenina je pro mě základem kuchyně a nesmí u nás nikdy chybět. Využívám ji jak na polévku, tak i jako základ do omáček. Hodně oblíbené je u nás hovězí právě na kořenové zelenině a červeném víně. Hovězí a červené víno jsou skvělí parťáci, a když se přidá oblíbená zelenina (mrkev, řapíkatý celer, petržel a rajčata) vyjde z toho skvělá omáčka. Odměnou byla pochvala od všech strávníků. doba přípravy: 1 hodina Ingredice: Postup: V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme maso nakrájené na větší kostky. Jakmile je zatáhnuté, vyndáme stranou. Dále si v papiňáku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel a posypeme lžící cukru až bude mít zelenina zlatavou barvu, tak přidáme slaninu, mírně orestujeme a pak rajčata, vrátíme zpět maso, které jsme si mezitím osolili, a vše podlijeme vínem a dolijeme vývarem, tak aby byla zelenina i maso ponořeny, ale ne více. Papiňák zaděláme a od přivedení k varu vaříme 30 minut. Na posledních 10 minut přidáme žampiony. |