Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oreganem. Hovězí na rajčatech a oreganu počet porcí: 4-5 doba přípravy: 1 hodina (vařeno v tlakovém hrnci) Ingredience: cca 950 g hovězího masa (použila jsem loupanou plec) 400 g krájených rajčat v plechovce 2 lžičky oregana 1 lžíce třtinového cukru (není nutné, pokud nejsou rajčata moc kyselá) Hrubozrnná sůl Vícebarevný pepř olej 2 lžičky sladké papriky 1 cibule 1 velký stroužek česneku cca 500 ml vývaru Postup: Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme sladkou papriku a oregano a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba dosladit tak i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo knedlíkem, u nás je oblíbený karlovarský, nebo jak říkají děti rohlíčkový knedlík. |