Poctivě a chutně
Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oreganem.

Hovězí na rajčatech a oreganu

počet porcí: 4-5
doba přípravy: 1 hodina (vařeno v tlakovém hrnci)

Ingredience:
cca 950 g hovězího masa (použila jsem loupanou plec)
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžičky oregana
1 lžíce třtinového cukru (není nutné, pokud nejsou rajčata moc kyselá)
Hrubozrnná sůl
Vícebarevný pepř
olej
2 lžičky sladké papriky
1 cibule
1 velký stroužek česneku
cca 500 ml vývaru

Postup:
Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme sladkou papriku a oregano a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba dosladit tak i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo knedlíkem, u nás je oblíbený karlovarský, nebo jak říkají děti rohlíčkový knedlík.