Víkendové vaření je ve znamení kompromisů, tedy snažíme se vybrat takové jídlo, aby byli spokojení všichni. Dnešní nedělní oběd se tedy nesl v omáčkovém duchu. Díky velkému nákupu v Globusu jsem měla hezký kousek hovězího masa a k němu zvolila zeleninovou omáčku s rajčatovým základem a navíc mrkev a hrášek. Hovězí na mrkvi a hrášku Počet porcí: 4 Ingredience: Pozn.: omáčku lze zahustit klasickou jíškou, nebo pro alergii na lepek směsí Hraška nebo odebrat část zeleniny, rozmixovat ji a poté přidat zpět do omáčky Postup: Nejprve si očistíme maso, nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si najemno cibuli, okrájíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Maso si v hrnci zatáhneme na oleji a pak jej dáme stranou. Na výpeku si pak osmahneme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev a bobkový list a osmahneme. Poté přidáme směs drcených rajčat a worcesterovou omáčku (pokud ji dáváme), přidáme vývar a osolíme a opepříme. Promícháme, přiklopíme tlakový hrnec a vaříme cca 40 minut. Poté hrnec odpustíme, otevřeme a přidáme hrášek, necháme provařit cca 5 minut. Poté přidáme dle návodu směs na zahuštění Hraška a provaříme. Pokud je třeba tak dochutíme solí, pepřem. Podáváme např. s uvařeným bramborem. |