Poctivě a chutně
Dalším chodem při našem grilovacím menu byla grilovaná krkovička. Byla to spíše dospělácká varianta, protože koření, které jsem použil, bylo trochu pikantní, ale větším strávníkům, to vůbec nevadilo ba naopak. Jako přílohu jsem zvolila trochu netradiční kombinaci salátu, a to baby špenát s rajčátky a bílými fazolemi. V kombinaci masa a salátu to byla však dobrá volba a máme další grilovací jídlo do zásoby. 

Grilovaná krkovička se salátem ze špenátu, rajčat a bílých fazolí 

Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: 20 minut + doba na naložení masa 2-3 hodiny

Ingredience:
4 plátky krkovice
olivový olej
koření – medvědí grill 

Salát:
350 cherry rajčátek
125 g listového špenátu
1 plechovka bílých fazolí
hrst máty
hrubozrnná sůl
čtyřbarevný pepř
olivový olej 

Postup: Maso si očistíme a pěstí naklepeme. Poté jej naložíme do mísy, kde jsme si rozmíchali olej a směs koření na grilování (s ohledem na obsah soli v koření už není třeba maso solit). Pořádně maso obalíme v grilovací směsi. Necháme naložené cca 2-3 hodiny.Salát si připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, necháme okapat a pak zbavíme stonků. Dáme do velké mísy, do které nakrájíme rajčátka, přidáme bílé fazole (které jsme nechali okapat), nasekané lístky máty, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.Naložené maso pak grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi cca minut z jedné strany a stejnou dobu z druhé. Podáváme se špenátovým salátem s rajčátky a bílými fazolemi.