Kočičí tanec je staročeské jídlo, které je spojeno s velikonočními svátky, ovšem v každém kraji republiky si pod tímto názvem představí něco jiného – někde jde o kombinaci krup a čočky, jinde o brambory se zelím. Já jsem se rozhodla pro kombinaci pohanky kroupy a červené čočky, ovoněla majoránkou a osvěžila petrželkou. Pro „masožravce“ jsem přidala navíc anglickou slaninu. Pohankovo čočkový salát aneb kočičí tanec Počet porcí: 2-3 Ingredience: Postup: Nejprve si uvaříme pohanku dle návodu na obalu, tedy pohanku propláchněte a vařte v poměru 1:1,5 v osolené vodě. Vařte cca 2-3 minuty a poté nechejte 30 minut dojít. Taktéž si uvaříme červenou čočku, tedy cca 4 minuty ve vroucí vodě. Solíme až na závěr a poté scedíme a necháme stranou. |