Kombinovat čerstvé a sušené bylinky se mi osvědčilo. Každá z těchto podob dodá jídlu své vlastní aroma a svoji chuť. Je dobré vědět, že sušené bylinky můžeme přidávat do jídla již na začátku vaření, zatímco čerstvé až do finální úpravy a vařit by se již neměly. Tento bramborový krém je bylinek přímo plný a díky čerstvé řeřiše by se dal nazvat tak trochu jarní polévkou. Bramborový krém s bylinkami a řeřichou Počet porcí: 4 Ingredience: Postup: Nejprve si okrájíme a nakrájíme brambory. Řeřichu si opláchneme a necháme okapat (trochu si dáme stranou na dozdobení při podávání). Cibuli si oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci si rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme. Přidáme osušené brambory a krátce opečeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sušenou pažitku a petrželku, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor (cca 15-20 minut). Jakmile jsou brambory měkké tak přidáme nasekanou řeřichu a rozmixujeme do hladka. Pokud někdo chce jemnější konzistenci, tak ještě propasíruje přes sítko. Poté přidáme muškátový oříšek a smetanu a provaříme. Pokud je třeba tak ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvou řeřichou. |