Poctivě a chutně

Počet porcí: Na cca 3 plechy
Doba přípravy: Odležení 2-3 dny, Pečení: 10-12 minut

Ingredience:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce mletého perníkového koření (hřebíček, skořice, vanilka, anýz, badyán)
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku (másla, hery)

Na polevu:
1 bílek + trocha citronové šťávy
150 g moučkového cukru

Postup: Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk, a vypracujte hladké, tuhé těsto. Dejte na dva až tři dny uležet. Těsto prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobte polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.