Poctivě a chutně
V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku. 

Řepová zelňačka se zázvorem 

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut 

Ingredience:
½ hlávky červeného zelí
1 velká červená řepa
2 červené cibule
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mletého koriandru
1 l vývaru
hrubozrnná sůl
čtyřbarevný pepř
olej
zakysaná smetana
nasekané vlašské ořechy 

Postup: Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme na jemno a dáme do hrnce zesklovatět pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí, červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření, přidáme na jemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy. 

Inspirace: http://mlsnakockablog.cz/polevka-z-cerveneho-zeli-cervene-repy-a-zazvoru/