Poctivě a chutně

Rajčata v kombinaci s paprikami tvoří skvělý základ jakékoliv omáčky. Ráda je používám i jako zeleninový základ pod maso. Naši oblíbenou variantou masovo zeleninového jídla je právě kuře na rajčatech a paprikách. Skvěle se k této kombinaci hodí provensálské koření, které celému jídlu dodá tu správnou chuť.

Kuře na paprikách a rajčatech


Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut

Ingredience:
8 kusů kuřecích čtvrtek 
4-5 paprik (bílé, červené)
5 středních rajčat
2 střední cibule
2-3 stroužky česneku
3-4 lžičky provensálského koření
Hrubozrnná sůl
Vícebarevný pepř
1 dcl bílého vína 
Olej
Voda na podlití

Postup: Kuřecí čtvrtky si mírně nasolíme, opepříme a posypeme provensálských kořením. Já mám pekáč, který je možné dát na sporák a poté do trouby, proto jej často používám. V tomto pekáči jsem si na troše oleje zatáhla kuřecí čtvrtky a dala stranou. Poté jsem v pekáči opekla na proužky nakrájenou papriku, najemno nasekanou cibuli a česnek a na kostky nakrájená rajčata. Zeleninu do pekáče přidávejte dle její tvrdosti (tedy papriky, cibuli s česnekem a rajčata). Zeleninu mírně osolíme a opepříme a posypeme kořením. Vše promícháme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol. Do pekáče přidáme kuřecí čtvrtky, jen lehce podlijeme vodou (stačí cca 2-3 dcl) a dáme péct v přiklopeném pekáči do předehřáté trouby na cca 1 hodinu. Po cca 30 minutách pekáč odklopíme, pokud je potřeba ještě podlijeme vodou a dopékáme odklopené. Na poledních 10 minut doporučuji zapnout na gril. Kuře pak získá krásně hnědou barvičku.
Podáváme např. s vařenými bramborami.