Poctivě a chutně

V létě a hlavně v horkém počasí vydá hustá zeleninová polévka za hlavní jídlo. Zvolila jsem kombinaci cukety a červené řepy a vznikla lahodná polévka, která má díky zázvoru říz, ale díky smetaně je krásně jemná. Ideální polévka na letní dny, kdy se vám nechce stát dlouho v kuchyni, a chcete si pochutnat.

Cuketová polévka s červenou řepou a zázvorem

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:
•2 vařené červené řepy
•1 středně velká cuketa
•1 cibule
•1 jablko
Hrubozrnná sůl
Vícebrarevný pepř
1 lžička mletého zázvoru
•Cca 700-800 ml zeleninového vývaru
•Cca 100 ml smetany (použila jsem sójovou)
•trocha oleje

Postup: Cuketu si omyjeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak nakrájíme uvařenou červenou řepu a oloupané jablko. Ve vyšším hrnci si na troše oleje zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou cuketu, červenou řepu a jablko. Zalijeme vše vývarem, přidáme zázvor, osolíme a opepříme. Vývaru přidáme tak, aby byla zelenina ponořena tak akorát a necháme provařit, jen tak aby vše změklo. Což bude trvat cca 10 minut. Jakmile je zelenina změklá, tak vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Na závěr přidáme trochu smetany, tak aby se polévka zjemnila. Pokud je to třeba tak ještě dochutíme solí a pepřem.